Over ons

De Nederlandse Scotch Malt Whisky Vereniging is de officiële naam van de Usquebaugh Society.

Sinds 11 maart 1990 zijn we een vereniging, opgericht door liefhebbers van whisky en wordt bestuurd door liefhebbers. We mogen het zeggen: de Usquebaugh Society is de oudste én grootste whiskyvereniging van Nederland. Dé whiskyclub!

Onze whiskyclub telt rond de 350 leden. Met en door leden worden uiteenlopende activiteiten rond whisky georganiseerd. Denk daarbij aan bijzondere tastings, het geven van tastings, het uitgeven van een eigen clubmagazine en het periodiek selecteren en uitgeven van een eigen clubbotteling. Ook op het internet is onze whiskyclub actief: een eigen website, het forum (levenswater.nl) en op social media.

Vanaf de oprichting in 1990 is het met de whiskycultuur in Nederland hard gegaan. Was bekendheid van whisky in de begintijd nog een issue, nu is dat niet meer het geval. Kijk maar naar de grote variëteit aan festivals in Nederland, de toename van nosing en tastings en het aantal whiskyverenigingen/-clubs. Een mooie ontwikkeling. De Usquebaugh Society probeert in deze veranderende omgeving een heel eigen positie in te nemen: we willen verbinden (leden mogen vrienden worden), we willen vriendschap, kennis en ervaring delen (de Kiln) en samen genieten van whisky (tastings).

Doel van de vereniging

Onze vereniging heeft als doel: het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt u wel eens een goede whisk(se)y? Wilt u meer weten over wat u drinkt? Lijkt het u leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent u bij de Usquebaugh Society aan het goede (web)adres.

Wat heeft de Usquebaugh Society U te bieden

De Kiln

Dat is ons magazine en verschijnt vier keer per jaar. In dit blad staan uitgebreide artikelen over whisky, distilleerderijen en Schotland. Ook staat er ons verenigingnieuws in. Lees meer over de Kiln op de pagina over de Kiln.

Nosing and Tastings

De Usquebaugh Society organiseert regelmatig Nosing & Tasting avonden waar
diverse whisky’s kunt proeven. Ook kunt U regelmatig workshops over whisky
bijwonen.

Eigen Botteling

De periodieke Usquebaugh Society botteling is al een reden op zich om lid te worden

Whisky Reizen

Regelmatig organiseert de Usquebaugh Society whisky trips naar Schotland en/of andere reisdoelen. Samen met andere liefhebbers distilleerderijen bezoeken en genieten van whisky en de mooie omgevingen.

De Website

De website van de Usquebaugh Society is er voor de leden, dus als u ideeën heeft, leuke website’s weet of interessante artikeltjes heeft over whisky en Schotland, laat het ons weten en stuur het naar info@levenswater.nl

De Leden / Korting

Ieder lid van de Usquebaugh Society krijgt op vertoon van de laatste Kiln korting op de aanschaf van hun whisky of aanverwante artikelen bij de met de Usquebaugh Society samenwerkende slijterijen, bars en restaurants. De lijst met deelnemers staat vermeld in De Kiln en op de website onder de kortingspas. Elke slijter bepaalt zelf hoe hij of zij invulling geeft aan deze korting. Op deze manier wordt een lidmaatschap van de Usquebaugh Society wel erg voordelig.

Slainthe !

Bennie Dijkslag
Voorzitter